gratis verzending binnen Nederland en België vanaf 50 euroGratis verzending vanaf €50 in NL & België

Evolution 3

Ben jij altijd op zoek geweest naar dat ene gekke behangetje met een zeer bijzondere print? En ben je niet bang om eens een keer buiten de gebaande paden te denken maar juist voor een opvallend dessin te gaan? Dan ben je bij de collectie Evolution 3 van Noordwand absoluut aan het juiste adres! Deze collectie behang is namelijk voor de echte durfals, en kenmerkt zich door kleurrijke en soms zelfs psychedelische prints.

Moderne kunst
Het gros van de dessins in deze serie laat zich wat lastig omschrijven. Het is namelijk pure kunst, prints die je eerder ziet in een museum voor moderne kunsten. Zo heb je daar ‘After Dark’, een kleurrijke schildering die het nachtleven in een grote stad moet voorstellen. Ook erg mooi is de print met als naam ‘Blue Sculpture’. Dit abstracte en surrealistische tafereel heeft als hoofdkleur blauw, aangevuld met gele en groene accenten. Zeer apart en modern dus!

En we blijven nog even bij de moderne kunst, want we kunnen er geen genoeg van krijgen. Zo vind je daar de serie ‘Abstract’, met nummers 8, 23, 38 en 52. Deze prints zijn stuk voor stuk pareltjes uit de moderne kunst. Ook deze prints zijn surrealistisch en abstract, schilderijen die zijn opgebouwd uit de meest uiteenlopende kleuren en vormen. Dit behang zal je dan ook niet snel gaan vervelen.

Klassieke kunst
Als tegenhanger van moderne kunst hebben we daar natuurlijk de klassieke kunst. Tafereeltjes die lijken te zijn opgetekend door schilders uit oude beschavingen. Deze serie behang is dan ook een stuk rustiger en ideaal voor in een nostalgisch ingericht huis. Zo vind je in de collectie Evolution 3 van Noordwand een print met als naam ‘Arch’. Dit tafereeltje stelt een oude, stenen boog voor en lijkt origineel te zijn geschilderd in het begin van onze jaartelling.

Ook bijzonder fraai en smaakvol is print 1292, ‘Orestes Killing Neoptolemus’. Deze zeer bijzondere afbeelding stelt een al lang verjaarde moord voor in de Romeinse tijd. Dankzij het speciale ‘vintage’-effect lijkt het net of je een tweeduizend jaar oud schilderij aan je muur hebt hangen. Je vrienden en familieleden zullen dan ook met hun mond openstaan van verbazing! Nog zo’n fraai tafereeltje uit de Romeinse tijd is het behang ‘The Punishment of Dirce’. Ook dit schilderij toont een aantal personen, waarvan de een wordt gestraft. Uiteraard geeft dit dessin eveneens een sfeervol vintage-effect.

Bijzondere portretten
Als derde kunstvorm vinden wij daar de portretten. Op deze prints, die niet van echte schilderijen te onderscheiden zijn, treffen wij bijzondere personen aan. Maar ook hier is Noordwand weer voor een bijzondere stijl gegaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een behangetje met als titel ‘Kiss Kiss’? Hierop is een vrouw afgebeeld die een handkus wil wegblazen naar haar geliefde. Door een speciale techniek van drukken lijkt het alsof de vrouw uiteen dreigt te vallen. Ook erg fraai en smaakvol is het schilderij ‘Helpless’. Hierop is duidelijk het beeld van een man te zien dat nog in de steigers staat. Een tiental kleinere mannen bestijgt het beeld om het verder in elkaar te zetten.

Een ander modern gezicht is de print ‘Keep it together’. Deze abstracte print laat het hoofd van een man zien. De kop lijkt óf uit elkaar te vallen, óf juist nog in elkaar te worden gezet. Het antwoord moeten we je helaas schuldig blijven, maar dit behang staat absoluut garant voor blikken vol bewondering. Telkens als je naar dit dessin kijkt, ontdek je weer iets nieuws.

Je ziet het, ook de behangcollectie Evolution 3 van Noordwand is weer veel te groot om alle prints stuk voor stuk te benoemen. Kijk dus gerust eens rond, want er valt genoeg te ontdekken tussen alle soorten behang!

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Kun je het behang wat je zoekt niet vinden?

Kun je het behang wat jij voor ogen hebt niet vinden, of staat het product nog niet in onze webshop? Geen probleem! Wij helpen je graag met zoeken! Mocht het product nog niet online staan meld dit ons dan even, dan plaatsen wij het zo spoedig mogelijk voor je online.

Neem contact met ons op