gratis verzending binnen Nederland en België vanaf 50 euroGratis verzending vanaf €50 in NL & België

Tips van het NuBehangen-team

NuBehangen

Het team van NuBehangen is opgeleid in de winkel van Strijker Verf & Wonen. De familie Strijker is in 1922 begonnen met de winkel en is nog altijd in de familie gebleven, al deze jaren hebben heel wat ervaring meegebracht, die we nu ook op het web toe kunnen passen en als je wilt telefonisch of gewoon bij ons in de winkel. Hieronder vind je een aantal tips die wij als NuBehangen-team belangrijk vinden met behangen en waarmee jij lekker aan de slag kan!

Behangtips voor het beste resultaat

 

Bel voor advies

 

1. Verwerk altijd behangrollen met dezelfde batch/aanmaaknummers, elke rol heeft een eigen verfbad waardoor er soms in kleurverschil kan optreden tussen de verschillende rollen. Check dit dus altijd even wanneer je een extra rol erbij wilt bestellen.

2. Gebruik de juiste behanglijm, goed gereedschap is immers het halve werk niet waar? Helaas is niet elke lijm geschikt voor elk behang en elke ondergrond.

3. Lees altijd eerst het verwerkingsvoorschrift van de behangleverancier voordat je aan de klus gaat beginnen.

4. Maak de behanglijm klaar volgens voorschrift op de verpakking. Maak de lijm niet te dun. Te dunne lijm veroorzaakt kanten die loslaten.

5. Zorg voor een egale ondergrond (oud behang verwijderen).

6. Zorg dat de muur egaal van kleur is. Vooral bij vliesbehang kunnen de muren doorschijnen. In dit geval de muren minimaal 48 uur van tevoren behandelen met een (witte) latex muurverf voordat je gaat behangen.

7. Bij donker behang, op de plek waar de naden komen, de muur eerst schilderen met een latex muurverf in dezelfde kleur als het behang. Hierdoor zie je bij eventueel krimpen van het behang geen naden.

8. Wrijf het behang op de muur altijd aan in verticale richting. Indien je het behang horizontaal aandrukt zet het (natte) behang (=papier) uit. Na droging wil het behang weer in zijn oorspronkelijke staat terug, met als gevolg krimpnaden.

9. Overtollige lijmresten direct verwijderen met vochtige doek of spons

10. Laat elke baan +/- 5 minuten inweken, alvorens de baan aan de muur te plakken (geldt niet voor vliesbehang)

11. Maak de lijm indien mogelijk 12 uren van te voren klaar. Het is net als oma's soep! Hoe langer die staat, hoe lekkerder die wordt!

12. Plak het behang altijd ‘stotend’ dus tegen elkaar en niet over elkaar

13. Controleer altijd van tevoren de rollen behang op evt. fabricagefouten of misdrukken.

14. Bij fabricagefouten of misdrukken, plak dan niet verder, maar neem direct contact met ons op!

15. Let goed op of het behang stortend (om en om) geplakt dient te worden (zie bijgaande lijst met behangsymbolen en het label dat bij de behangrol is ingesloten)

16. Verwijder nicotine en roetresten van de muur. Deze kunnen vrijwel direct of later door het behang trekken

17. Behang altijd in één richting plakken, tenzij anders aangegeven

18. Nieuwe of droge muren minimaal 1 dag van tevoren insmeren met sterk verdunde behanglijm. Dit om de poreusiteit op te heffen

19. Zorg voor een schone, vlakke, droge en egaal gekleurde ondergrond

20. Is de muur niet vlak, plak dan behang met een structuur. Hierdoor camoufleer je kleine oneffenheden

21. Plak vliesbehang nooit over bestaand/oud behang, maar altijd op een schone ondergrond

22. Bij papier of vinylbehang waarbij je het behang moet insmeren (dus geen vliesbehang) nooit tegelijk ook de muur insmeren. Lijm op het behang en lijm op de muur veroorzaken bobbels en blazen in het behang. De lijm van het behang moet enigszins in de muur kunnen trekken en als ook de muur wordt ingesmeerd, kan de lijm van het behang geen kant op. 

23. Neem er de tijd voor! Rome is ook niet in 1 dag gebouwd!

 

 

Onze experts staan altijd voor je klaar ook via onze behangwebshop, heb je een vraag of wil je gewoon even wat weten, wees dan niet te bang om even te bellen op 0528-26 28 64

Wij zijn bereikbaar op de volgende tijdstippen:

Dinsdag: 09.00 - 18.00 uur 
Woensdag: 09.00 - 18.00 uur 
Donderdag: 09.00-18.00 uur 
Vrijdag: 09.00-18:00 / 19:00-21.00 uur 
Zaterdag: 09.00-17.00 uur